skip to Main Content

Diamant slijpschijf/ diamantzaagblad

Alle 17 resultaten

Nieuwe slijpschijf/ diamantzaagblad kopen?
Matom levert een assortiment diamantzaagbladen onder de merknamen Lumag en Diadema. Deze diamantzaagbladen zijn geschikt voor doorslijpers, steenzagen, tegelzaagmachines, muurzagen etc. De diameters zijn 350mm of 450mm en de asgaten 20mm, 25,4mm en 30mm.

De diamantzaagbladen zijn verkrijgbaar voor diverse toepassingen zoals het zagen van beton, stenen, klinkers, natuursteen, keramische materialen en overige bouwmaterialen. Matom werkt met verschillende kwaliteiten waarbij 1 staat voor Top kwaliteit en 4 voor Standaard kwaliteit.

Wil je meer weten over diamantzaagbladen, kwaliteit verschillen en probleemoplossingen kijk dan onderaan de pagina: Welke diamantzaagblad aanschaffen?

Welke diamantzaagblad aanschaffen?

Een diamantzaagblad bestaat uit een metalen lichaam (kern) met daaraan bevestigt diamantsegmenten. In het lichaam zit een gat (asgat) aangepast aan de machine waarop het zaagblad wordt gebruikt. Het “lichaam” wordt vervaardigd uit hoog-waardig gehard staal. Dit moet gehard staal zijn i.v.m. de trekvastheid, spanning en slijtage die ontstaat tijdens het gebruik. Een goedkoop lichaam is vaak dun en van mindere kwaliteit staal en gaat meestal, als deze warm wordt tijdens werkzaamheden, uitzetten en daardoor slingeren. Dit geeft een onveilig gevoel bij de gebruiker. Er zijn lichamen die voorzien zijn van meerdere gaten of sleuven. Deze structuur kan zorgen voor een betere koeling en minder lawaai doordat de spanning uit een zaagblad is gehaald. Bij tegelbladen vinden we tegenwoordig steeds dunnere lichamen. Deze dunnere lichamen creëren minder weerstand waardoor men sneller kan zagen. Daarnaast zorgt een dunner diamantzaagblad voor een betere afwerking maar ook minder zaagstof. Er zijn ook geluidsarme zaagbladen. Meestal is bij dit type bladen het lichaam opgebouwd uit meerdere lagen. Het meest gekochte zaagblad in de bouw is een universeel zaagblad. Deze heeft dus een binding die zowel harde als zachte metaalsoorten bevat. Dit blad is geschikt voor het zagen van allerlei materialen (wel bij voorkeur wisselend gezaagd. Dus niet alleen maar beton zagen). Het beste resultaat heeft men dus door gebruik te maken van een zaagblad welke is gemaakt voor het te zagen materiaal. Betonzaagblad voor beton (en andere harde materiaalsoorten), abrasiefzaagblad voor zachte materialen zoals Ytong, asfalt etc. Er zijn gekartelde segmenten, gladde segmenten, turbo segmenten, volle rand segmenten. Normale gladde segmenten zitten bevestigt aan een stalen lichaam waarbij er tussen deze segmenten ruimte zit. Deze ruimte zorgt voor de afvoer van het zaagstof. Als we deze segmenten gekarteld maken (turbo segmenten), kunnen we sneller zagen doordat we meer stof afvoeren. Als we deze turbosegmenten aan elkaar koppelen (een volle rand met kartels) dan hebben we het over turbobladen. Deze zagen mooier als gesegmenteerde bladen doordat ze minder “hakken” en worden gebruikt voor bijvoorbeeld het zagen van dakpannen, graniet, tegels etc. Moet de zaagsnede nog mooier worden (bij voorbeeld het zagen van keramische tegels) dan gebruiken we bladen met een volle rand zonder karteling). Voordeel is een super mooie zaagsnede, nadeel het gaat iets minder snel en deze bladen zijn maar tot 125mm doorsnede droog te gebruiken. Grotere maten (150mm,180mm etc.) moeten altijd met water worden gebruikt anders verbranden ze! Als er op een diamantzaagblad staat “ nat zagen ”, dan absoluut niet “ droog zagen “. Voor alle diamantzaagbladen geldt “nat zagen is altijd beter”. Nat zagen zorgt voor een betere afvoer van de zaagstof en koeling van het zaagblad. Ook voor diamantzagen geldt “hitte betekent extra slijtage”.

Koopwaar.nl als marketplace is gestopt, je kunt helaas niet meer afrekenen!

X
Back To Top